Kontext - litterär scen i Luleå

Program

Kontext – litterär scen i Luleå presenterar minst fyra författare per säsong, vår och höst. Vid det här laget har vår scen gästats av ett hundratal av Sveriges, men även Nordens, mest intressanta författare som fört allvarliga, roliga, täta och sanningssökande samtal om liv och litteratur.

Köp biljett via tickster.com, Kulturens hus och ebeneser.nu. 

 

Våren 2023

Karin Smirnoff

Tisdag 17 januari kl 19.00

I sin första Milleniumroman Havsörnens skrik, låter Karin Smirnoff Lisbeth Salander och Mikael Blomkvist bege sig till Norrbotten och de stämningar hon rör sig så vant i.

Daniel Bergman

Tisdag 21 februari kl 19.00

Uppmärksammad författardebut av Daniel Bergman. Hjärtat är en bultande historia om ett hjärta, om filmens magi och om uppväxten med två egensinniga konstnärsföräldrar. Möt honom i ett samtal med Camilla Blomqvist.

Staffan Göthe

Tisdag 14 mars kl 19.00 

Skådespelaren som också är en av Sveriges mest spelade och älskade dramatiker. I Kent Hägglunds nyutgivna bok berättar Staffan Göthe om sitt liv och verk – alltifrån kasperteatern på lekskolan hemma i Luleå till de stora rollerna. 

Karin Bojs

Tisdag 4 april kl 19.00

Författaren och vetenskapsjournalisten Karin Bojs skriver kvinnohistoria från den absoluta forskningsfronten i sin senaste bok Europas mödrar.

Kontext – litterär scen i Luleå produceras med stöd av Statens Kulturråd och Luleå kommun.
Podden produceras med stöd av Region Norrbotten och i samarbete med Kontext.