Kontext - litterär scen i Luleå

Program

Kontext – litterär scen i Luleå presenterar minst fyra författare per säsong, vår och höst. Vid det här laget har vår scen gästats av ett hundratal av Sveriges, men även Nordens, mest intressanta författare som fört allvarliga, roliga, täta och sanningssökande samtal om liv och litteratur.

Köp biljett via tickster.com, Kulturens hus och ebeneser.nu. 

För bordsbokning och frågor till restaurangen: https://www.ebeneser.nu/restaurangen/boka/. 
Vänligen notera att möjligheten till bordsreservation i Restaurangen enbart gäller matgäster. I övrigt är det onumrerade platser/sittplatser i Kulturcentrum Ebeneser.

OBS! Väskförbud!
På grund av förhöjt terrorhot har Polismyndigheten beslutat om väskförbud. På Kulturcentrum Ebeneser gäller följande från och med nu:
Väskor i maxstorleken 40X40X20 cm (höjd x bredd x djup) tillåtna. 

Våren 2024

Anahita Ghazinezam

Tisdag 23 januari kl 19.00

I debuten Våld ryms texter om träd och slöjd och män. På en flyktingförläggning i Jörn möter Anahita Ghazinezam, som flytt från Iran, näverslöjden och kommer senare att skriva många artilar om just slöjd. Ta gärna med handarbetet!

Elin Anna Labba

Tisdag 20 februari kl 19.00

Augustprisade Elin Anna Labba romandebuterar med Far inte till havet, en berättelse om samiska byar som dränktes under 1900-talets stora vattenkraftsepok i norra Sverige.

mirja-unge_6570721187e92

Mirja Unge

Tisdag 19 mars kl 19.00 

I sin nya roman Hundnätter briljerar Mirja Unge med sin svartsyn, sin särskilda och exakta blick och den värld av stämningar hon målar upp. 
Möt henne i ett samtal med författaren David Väyrynen.

Andrev Walden

Andrev Walden

Tisdag 16 april kl 19.00

Välkänd krönikör i Dagens Nyheter, debuterade i höstas som romanförfattare med Augustpris-belönade Jävla karlar – en berättelse om en barndom med sju pappor under sju år.

Kontext – litterär scen i Luleå produceras med stöd av Statens Kulturråd och Luleå kommun.
Podden produceras med stöd av Region Norrbotten och i samarbete med Kontext.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.